HomeDespre noi - Interior Design

De ce un designer de interior?

Pentru a-ti amenaja interiorul locuintei la superlativ, din toate punctele de vedere, este indicat sa apelezi la un designer de interior. In ciuda faptului ca romanii le stiu pe toate, trebuie sa recunoastem ca sunt anumite lucruri pe care nu le putem experimenta, mai ales cand ele implica sume mari de bani. Cu alte cuvinte, nu este recomandat sa achizitionezi o casa, la o suma considerabila, si sa refuzi sa apelezi la ajutorul unui designer de interior.

Chiar daca doresti sa realizezi proiectul singur este bine sa ceri macar sfatul unui specialist. Acesta poate gasi avantaje pe care tu nu le vezi, poate rezolva probleme pentru care tu nu ai inca solutiile. Majoritatea dintre noi ne speriem de costurile implicate. Insa, inainte de a generaliza, trebuie sa stim si sa intelegem exact cu ce se ocupa un designer de interior.

Ce inseamna un proiect de design interior?

Asemenea unui proiect arhitectural, proiectul de design interior este foarte important. De acesta depinde decorul casei voastre. Printr-un proiect de design intelegem, de la nuantele peretilor, pana la piesele de mobilier, pardoseala, placi ceramice, corpuri de iluminat, decoratiuni, accesorii, perdele, finisaje folosite.

Exista doua variante: fie realizati si partea practica cu firma respectiva, fie doar planul de design. Inaintea oricarei actiuni, designerul trebuie sa stabileasca, de comun acord cu voi, cateva intalniri pentru informare si discutii. Designerul trebuie sa va cunoasca, sa inteleaga ceea ce doriti, sa vada viitoarea locuinta prin prisma dorintelor voastre. Apoi se realizeaza, in functie de spatiu, de compartimentare, de acces, de ferestre, de suprafete, trei variante de amenajare cu vizualizare in plan. Fiecare varianta va cuprinde acelasi concept, exprimat insa diferit. Designerul are rolul de a va sfatui pentru a face cea mai buna alegere in privinta variantelor. Abia dupa alegerea variantei finale, incepe colaborarea reala. Varianta finala de proiect va fi realizata din mai multe puncte de vedere. In primul rand veti avea un proiect general al apartamentului, pentru a se observa continuitatea nuantelor si a pieselor de mobilier.

Fiecare camera va avea o prezentare in perspectiva 3D. In plus, proiectul contine cotele fiecarei piesa de mobilier, dimensiunile accesoriilor, pozitionarea caloriferelor, piesele de mobilier pentru baie, pozitionarea obiectelor sanitare, locul prizelor, intrerupatoarelor, designul mobilei, tipul de pardoseala etc. Pe langa aceste lucruri, tot in responsabilitatea designerului de interior, intra si materialele necesare. Acesta trebuie sa specifice clar cu ce vopsea trebuie sa zugraviti, ce zone din incapere necesita izolatii, care sunt dimensiunile indicate pentru placile ceramice, cu ce lac/vopsea/bait trebuie sa decoram tamplaria si pardoseala sau piesele de mobilier. Un designer bun, va propune cateva combinatii de culori pentru fiecare camera in parte, pentru fiecare accesoriu sau tablou. Din acest motiv trebuie sa mentionati specialistului, inainte de a realiza proiectul, ce doriti sa opriti in viitoarea locuinta, ce piese de arta si ce decoratiuni sau mobilier vreti sa pastrati.

Cu alte cuvinte, de munca unui designer depinde tot ce tine de interiorul unei locuinte, atat din punct de vedere estetic cat si functional si confortabil. Astfel, dupa finalizarea amenajarii, orice locuinta nu are voie sa fie incarcata, nici un corp de mobilier nu are voie sa incomodeze sau sa nu se incadreze perfect, absolut totul trebuie sa fie ideal.

Preturi pentru proiectul de design

Ca si in privinta unui proiect arhitectural sau a unei constructii, pretul pe proiect difera in functie de complexitatea acestuia, in functie de dorintele dumneavoastra, in functie de suprafata locuintei respective. Sunt si firme care ofera punerea in manopera a proiectului in cauza. Este posibil, in cazul in care doriti sa realizati lucrarea cu aceeasi firma, sa primiti o reducere de pret. Ideal asa ar fi deoarece veti realiza si un contract si veti primi o garantie. In plus, este mult mai usor sa pui in practica un decor daca acesta a fost gandit si realizat de tine.

Astfel, un proiect de design interior porneste de la 10 Euro/mp pentru locuinte. Daca discutam de amenajarea unui restaurant sau a unei firme pretul porneste de la 15 Euro/mp. In cazul in care proiectul va fi pus in manopera de aceeasi firma veti primi alte preturi pentru renovare, acestea difera si ele in functie de gradul de complexitate al lucrarii.

Aveti si posibilitatea de a opta doar pentru reimprospatarea casei, adica pentru o schimbare obisnuita, care sa nu implice o renovare de la zero. Aceasta reimprospatare a locuintei se realizeaza tot dupa un proiect, insa pretul cerut este mai mic pentru acest tip de amenajare.

Cu alte cuvinte, munca unui designer de interior nu este simpla deloc, ba chiar implica foarte multe calcule si foarte mult studiu. Asa ca, daca aveti in plan sa va achizitionati o noua casa, “rezervati” cativa bani si pentru proiectul de design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://i2.wp.com/interiordesigns.ro/wp-content/uploads/2018/07/Sigla-Terra-PSD-GIF.gif?resize=320%2C187&ssl=1

Let’s design together

One of the reasons we became interior designers in the first place was because we love collecting and then putting it all together. But when you’re designing your own house, the hardest thing is to finish it, as you’re always adding your next favourite thing, and finally there’s no space left.
Contact
Calea Dumbravii 15, Sibiu 550324
Social

Copyright by INTERIOR DESIGN. All rights reserved.